Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Review - 3x09 "The Suicide King" - Midseason Premiere


Χτες προβλήθηκε η πολυαναμενόμενη midseason πρεμιέρα, για το πόσο καλό ήταν το επεισόδιο το κοινό διχάστηκε. Παρακάτω είναι μια περίληψη του επεισοδίου, όσοι δεν το έχετε δει μην προχωρήσετε, όσο για τους υπόλοιπους.... περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας!


Το επεισόδιο ξεκίνησε από 'κει ακριβώς που μας είχε αφήσει και το midseason φινάλε! Τα αδέρφια Dixon στην αρένα και οι κάτοικοι του Woodbury να απαιτούν θάνατο.
Η μάχη ξεκίνησε, o Merle ρίχνει κάτω με μια γροθιά τον Daryl και του λέει πως θα το σκάσουν, ενώ η Andrea παρακαλούσε τον Goωernor να δώσει ένα τέλος σε αυτό. Τότε εμφανίζεται ο Rick με την Maggie και αρχίζουν να πυροβολούν τους walkers καθώς και τους "στρατιώτες" του Governor, ρίχνουν μερικά καπνογόνα και μέσα στον χαμό κατάφεραν τελικά να φυγαδεύσουν τον Daryl και τον Merle.

Όταν επέστρεψαν στην δάσος, όπου εκεί τους περίμεναν ο Glenn και η Michonne, άρχισαν οι διαπληκτισμοί, με τους Glenn και Michonne να θέλουν να επιτεθούν στον Merle.

Πίσω στην φυλακή βλέπουμε την ομάδα του Tyreese να έχουν μια πρώτη επαφή με τους υπόλοιπους. Τους περιποιήθηκαν αλλά ο Hershel τους ξεκαθάρισε πως δεν είναι δικιά του η απόφαση για το αν θα μείνουν ή όχι.

Επιστρέφουμε στο δάσος και εκεί τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Οι υπόλοιποι δεν δέχονται να έρθει ο Merle μαζί τους στην φυλακή κι έτσι ο Daryl αποφασίζει να ακολουθήσει τον αδερφό του. Στον δρόμο για την φυλακή σταματούν όταν ένα αμάξι έχει μπλοκάρει τον δρόμο τους. Εκεί έχουμε ένα ξέσπασμα θυμού του Glenn (εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος) μάλλον γιατί ο Rick δεν σκότωσε τον Governor όταν είχαν την ευκαιρία, γιατί δεν ήταν κι αυτός μαζί τους, γιατί τους παράτησε ο Daryl.... Αλλά και πάλι δεν μπόρεσα να καταλάβω προς τι όλο αυτό.

Πάλι πίσω στην φυλακή η ομάδα του Tyreese έχει πάει για να θάψει την φίλη τους, την Donna. Εκεί ο σύζυγος της Donna, o Allen, είχε την ιδέα να επιτεθούν στους υπόλοιπους και να κρατήσουν αυτοί την φυλακή. Ο Ben, ο γιος του, συμφώνησε μαζί του όμως ο Tyreese και η αδερφή του, Sasha, διαφώνησαν λέγοντας πως αυτοί είναι καλοί άνθρωποι, τους περιποιήθηκαν και θα βρουν μια διαφορετική λύση.

Ο Rick, ο Glenn, η Maggie και η Michonne επιστρέφουν στην Φυλακή. Η Carol μαθαίνει για τον Daryl και καταλαβαίνει γιατί πήρε αυτήν την απόφαση. Η σχέση του Glenn και της Maggie δείχνει να έχει κλονιστεί και ο Hershel προσπαθεί να τους ενώσει ξανά.
Ο Rick αποφασίζει να μιλήσει με τον Tyreese και την ομάδα του. Είναι δύσκολο να εμπιστευτεί ξανά κάποιον άγνωστο, όμως ο φόβος για μια επίθεση του Governor τον κάνει να ξανασκεφτεί το θέμα.
Εκεί που συζήταγε με τον Hershel για το πια απόφαση να πάρουν είδε την Lori.... Τότε έχασε τον έλεγχο και της φώναζε να φύγει, οι υπόλοιποι τρόμαξαν και έφυγαν νομίζοντας πως απευθύνεται σε αυτούς.

Στο Woodbury τώρα η κατάσταση είχε ξεφύγει. Μετά τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς οι κάτοικοι ήθελαν να φύγουν από την πόλη, αλλά οι φύλακες δεν άνοιγαν την πύλη. Ο Governor βρισκόταν κλεισμένος στο γραφείο του και η Andrea ήταν η μόνη που προσπαθούσε να τους ηρεμήσει. Τότε ακούστηκε μία κραυγή, walkers (ή μαλλον bitters όπως τους αποκαλούν οι Γουντμπερϊανοί) είχαν εισβάλει και κατασπάραζαν έναν κάτοικο. Σκότωσαν τους bitters όμως όλοι είχαν σαστίσει και δεν ήξεραν τι να κάνουν με τον δαγκωμένο άνθρωπο, τότε εμφανίστηκε ο Governor και χωρίς κανέναν δισταγμό τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
Η Andrea τον ακολούθησε στο γραφείο του και ζήτησε εξηγήσεις για αυτή του την πράξη αλλά και τον λόγο που δεν της αποκάλυψε ότι οι φίλοι της βρίσκονταν στην πόλη.

Αυτό το επεισόδιο δεν είχε πολύ δράση αλλά το επόμενο περιμένουμε να μας αποζημιώσει.

14 σχόλια:

  1. Το επόμενο σύμφωνα με το promo αφήνει υποσχέσεις. Αυτό όντως δεν είχε τόση δράση, αλλά από μιά άποψη ήταν αναμενόμενο, έπρεπε να εστιάσει λίγο στους καινούριους χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Glenn που λετε τα χε παρει με τον Rick με το τροπο διοικησης του και γιατι δεν εκανε κατι περισσοτερο για να κρατησει τον Νταριλ στην ομαδα κακα τα ψεμματα ειναι μεγαλη απωλεια.Εδειξε παντως και ενα παραπονο του στυλ δεν ειμαι το παιδι γι ολες τις δουλειες-βρωμοδουλειες.
    Σ αλλα βλεπω καθαρα οτι υπαρχει θεμα με τον Rick και την ψυχολογικη κατασταση του δε ξερω τι θα γινει στα επομενα επεισοδια ισως δουμε μι ανταρσια για το καλο της ομαδα,τωρα ποια υπαρχει και ενα μωρο που δινει αλλη βαση στην επιβιωση.Αναμενω μ αγωνια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λογικό να μην έχουμε συνεχώς "δυνατά" επεισόδια με συνεχόμενη δράση. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι ένα από τα θέματα της σειράς είναι, οι σχέσεις των ανθρώπων, οι χαρακτήρες τους, και πώς αυτά διαμορφώνονται σ' ένα μεταποκαλυπτικό περιβάλλον. Πρέπει να μας δείξουν την τρέλα του Ρικ, πρέπει να "φύγει" ο Ντάριλ με τον αδερφό του, πρέπει να υπάρξει "χάος" στο Γούντμπερι.

    Ο Tyrese θα μπει στην ομάδα του Ρικ, αυτό το ξέρουμε, αλλά δεν θα μας το δώσουν και στο πιάτο! Το ίδιο και με την Michone. Παρόλα αυτά, ο Κυβερνήτης ετοιμάζει, αντεπίθεση και θα έχουμε πολλή δράση.

    Σχετικά με το επεισόδιο... Ο Ρικ όταν πρέπει "το 'χει" και μόλις χαλαρώσει το χάνει...

    Η Μπεθ άρχισε να μιλάει περισσότερο! Καιρός ήταν!!! Ελπίζω και σε περισσότερα.

    Ο Γκλεν τα 'χει πάρει, και δεν θ' αργήσει να ξεσπάσει. Η Μάγκι (την λατρεύω) είναι η ήρεμη δύναμη. Την Κάρολ ακόμη να την φάει κάποιο ζόμπι. Η Αντρέα άρχισε να ξυπνάει (μάλλον χόρτασε από sex και ξυπνάει). Το αδελφικό παρεάκι δεν θα κρατήσει για πολύ, ο Ντάριλ έχει αλλάξει, ο Μερλ είναι ίδιος, θα συγκρουστούν γρήγορα.
    Ο Allen και ο Ben δεν θα ζήσουν για πολύ. Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai egw simfonw metrio auto to epeisodio...basika eixan bgei spoilers pou elegan oti tha ginoun pragmata kai thaumata kai telika den egine tipota (akoma toulaxiston)

    H kinish tou Daryl na akolouthisei ton Merle thn briskw logikh...alla pisteuw polu sintoma tha to metaniosei!!!

    auto o Tyreese apo oti fenete dixnei polu endiaferon xaraktiras....tha ton doume ti poulia pianei kai sta epomena epeisodia!

    eidame polu ligo thn Michonne...KAKO AUTO!!!

    kai me ksenerose pou o rick arxise na ta xanei palu!!! meta to skiniko me to thlefono nomiza teliose to themataki me ths paresthiseis...alla telika ekseplagin disaresta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιγα πριγματα : μετριο προς καλο επεισοδιο , ο Ρικ το χανει ωρες ωρες , ο Tαιρις θα μπει στην ομαδα με την αδερφη του και θα ξεκανουν τους αλλους δυο κοπρους , ο Νταρυλ ακολουθησε το αιμα του αλλα η συγκρουση ειναι αναποφευκτη καθως ο μικρος εβαλε μυαλο πια ενω ο αλλος πααραμενει καθικι, η Μισον ολο φυγει αλλα στο τελος θα γινει μονιμο μελος της φυλακης οπως φαινεται !!! ο Κυβερνητης δεν μου αρεσε σε αυτο το επεισοδιο ουτε τον κακο της προκοπης δεν εκανε αλλα τουλαχιστον ετοιμαζει επιθεση θα γινει χαμος !!! Γκλεν-Μαγκι αδιαφορο οτι εγινε χωρις λογο για εμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο που τρομάζει εμένα είναι μη το γυρίσουν σε στυλ Lost. Αλλα το να έχει ο Ρικ παραισθήσεις και να τρελαθεί με ξενερώνει το ίδιο πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι εννοείς να το γυρίσουν σε style Lost? Να βρίσκουν ναούς, καπνούς και αγάλματα; Ήδη μοιάζει πολύ με το lost όσον αφορά τους χαρακτήρες. Μας παρουσιάζει αναλυτικά τον κάθε χαρακτήρα, απλώς με διαφορετικό τρόπο απ' ότι στο lost. Και μια παράκληση. Όποιος δεν έχει καταλάβει το lost, ας μην το αναφέρει κι ακόμη περισσότερο, ας μην αρχίσουν οι συγκρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πετσα το επεισοδιο..............περιμεναμε καλυτερα πραγματα μετα την διακοπη!!!αυτο με το ρικ και τα οραματα ξενερωνει..................η σειρα πρεπει να μην ξεφυγει............ειναι ανθρωποι vs ζομπι...........μεταφυσικες μαλακιες με φαντασματα και γκομενοδουλειες μακρια απο μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στο προηγουμενο ειχε γινει χαμος οποταν αναμενoμενο αυτο να ειχε λιγοτερη δραση! και εγω βαριεμαι λιγο την ''τρελα'' του Rick !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υποτηθετε ειδε την γυναικα του προς το τελος και τρελαθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περιμενα πολλα περισσοτερα στο σημερινο επισοδειο ευελπιστω στο επομενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. έχει τρελαθεί εδώ και πολύ καιρό... όταν μίλαγε στο τηλέφωνο... όταν είδε τον Shane στο Woodbury... τώρα απόγινε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ελπιζω να μην συνεχεισει ετσι ο ρικ ειναι λιγο εκνευριστηκο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορεί να είναι συνέχεια με το δάχτυλο στην σκανδάλη βρε
    παιδιά έλεος !!!!
    Μια χαρά επεισόδιο ήταν ο αγώνας για επιβίωση δεν παίρνει μέσα
    από ατελείωτα πιστολίδια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή