Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σχέδια για την δημιουργία Spin Off του The Walking Dead


Το κανάλι AMC ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την δημιουργία "συνοδευτικής" σειράς, spin off, του The Walking Dead!

Τι πάει να πει spin off σειρά; Όταν από το κομμάτι της ιστορίας μιας σειράς δημιουργείτε μια ξεχωριστεί σειρά. π.χ. Η σειρά Joey είναι spin off της σειράς Friends. Μετά το τέλος της λατρεμένης σειράς "Τα Φιλαράκια", βλέπουμε την ζωή του Joey Tribbiani όταν μετακομίζει στο Los Angeles.
Spin off μπορεί να γίνει και όσο ακόμα παίζετε η κεντρική σειρά, όπως θα γίνει φέτος με το The Originals, το οποίο επικεντρώνεται σε μια οικογένεια βρικολάκων βγαλμένη από την σειρά The Vampire Diaries.

Παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση του AMC:

Το AMC ανακοίνωσε σήμερα (χτες 16/09/2013) ότι το δίκτυο του καναλιού είναι στα αρχικά στάδια της σχεδίασης μιας "συνοδευτικής" σειράς από την αρχική δραματική σειρά The Walking Dead, η οποία έκανε πρεμιέρα στο AMC τον Οκτώβριο του 2010. Το The Walking Dead είναι σήμερα η # 1 σειρά στην τηλεόραση μεταξύ των ενηλίκων 18-49 (Το φινάλε της 3ης σεζόν έκανε την μεγαλύτερη τηλεθέαση στα νεανικά κοινά από όλες της σειρές της τηλεοπτικής σεζόν 2012-2013). Ο Robert Kirkman, η Gale Anne Hurd και ο David Alpert βρίσκονται ήδη ως εκτελεστικοί παραγωγοί, με τα AMC Studios στην παραγωγή. Η "συντροφική" σειρά έχει θέσει ως στόχο να βγει στον αέρα το 2015.

"Βασιζόμενη την επιτυχία της πιο δημοφιλούς σειράς για ενήλικες 18-49 κυριολεκτικά ούτε καν το σκεφτόμαστε," είπε ο Charlie Collier, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της AMC. "Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Robert, την Gale και τον Dave ξανά, όσο αναπτύσουμε μια εντελώς νέα ιστορία και cast χαρακτήρων. Είναι ένας μεγάλος κόσμος και ανυπομονούμε να δώσουμε στους fans ακόμα μία αξέχαστη ματιά της Αποκάλυψης των ζόμπι."

"Μετά από 10 χρόνια συγγραφής των κόμικ και τόσο κοντά στο ντεμπούτο της, και κατά τη γνώμη μου, καλύτερης σεζόν της σειράς, δεν θα μπορούσε να είμαι πιο ενθουσιασμένος στην ευκαιρία να δημιουργήσω μια νέα γωνιά του σύμπαντος του The Walking Dead", δήλωσε ο Kirkman. "Η ευκαιρία να δημιουργήσω μια σειρά που δεν είναι συνδεδεμένη με τα γεγονότα του κόμικ, και είναι πραγματικά μια λευκή σελίδα, έχει θέση την δημιουργικότητά μου σε αγώνα ταχύτητας."

Εκτός από τις σειρές Mad Men, Breaking Bad, Hell on Wheels και Low Winter Sun, το AMC πρόσφατα έδωσε το πράσινο φως για δύο νέες δραματικές σειρές για το έτος 2014, Halt & Catch Fire και Turn. Στο δίκτυο σήμερα ξεκίνησαν τα γυρίσματα ενός νέου πιλοτικού επεισοδίου, για την σειρά Line Of Sight, στην οποία είναι σκηνοθέτης και παραγωγός ο Jonathan Demme, και με χορηγία από την Sony Pictures Television θα ξεκινήσει spin off της σειράς του Vince Gilligan, Breaking Bad, με βάση τον χαρακτήρα Saul Goodman, με τίτλο που βρίσκεται προεργασίας Better Call Saul.

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της AMC. Εμείς να προσθέσουμε πως η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη.
Ο προηγούμενος showrunner της σειράς, o Glen Mazzara, είχε δηλώσει πως ήθελε το The Walking Dead να αποτελείτε από 7 σεζόν και μετά να την συνεχίσει μόνο με spin offs. Τα σχέδιά του για την σειρά δεν συμφωνούσαν με αυτά του AMC με αποτέλεσμα να απολυθεί από το δίκτυο. Την θέση του πήρε ο Scott M. Gimple και πλέον δηλώνουν πως θέλουν το The Walking Dead, αν είναι εφικτό, να φτάσει και παραπάνω από 20 σεζόν.
Μετά την τόσο τεράστια επιτυχία της σειράς, και της μόδας των spin off, μας φαίνεται λογικό το κανάλι να θέλει να την εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
Σωστό ή Λάθος; Δεν το γνωρίζουμε... θα δείξει στην πορεία.

4 σχόλια:

  1. Κάποια Spin off εχουν λογικη. Οπως του TWD. Αλλα μας φαινεται περιεργο και αγανακτουμε γιατι ΜΟΝΟ Spin Off ακουμε τον τελευταιο χρονο. Η αληθεια ειναι οτι ενα Spin off του TWD μπορει να γινει μεγαλη επιτυχια. Να μας δειξουν πως ξεκινησαν ολα. Για πολλες σεζον δεν πρεπει να παει κατα την γνωμη μου αλλα εχει προοπτικες για κατι πολυ καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά ρε φίλε που ακούμε μόνο spin off!!! Κοίταξες λίγο να δεις πόσες νέες σειρές δημιουργούνται για φέτος; Ντάξει θα γίνουν 5-6 spin off και πωωωω τρομερό! Αγανακτείς κιόλας! ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια αν βγει spin off θα ειναι τελεια γτ θα δουμε τι γινοτανε πριν ξεκινησει η αποκαλυψη με τους walkers μακαρι να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή