Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η Επιδημία της Φυλακής

Αρθρογράφος του site του The Walking Dead που διαχειρίζεται ο Robert Kirkman γράφει για την επιδημία που πλήττει την φυλακή, ο ίδιος είχε γράψει και το άρθρο με τις επικρατέστερες θεωρίες για τον θάνατο του Patrick.


Ας ξεκινήσω λέγοντας πως δεν είμαι γιατρός. Δεν έχω κανένα εκπαιδευτικό υπόβαθρο σε οποιοδήποτε κλάδο της ιατρικής. Δεν είμαι καν ιδιαίτερα έξυπνος. Αλλά έχω δεχτεί ερωτήματα σχετικά με το τι είδους επιδημία σαρώνει τη φυλακή, κι έτσι πολύ-πολύ βιαστικά θα θέσω μερικές βασικές πληροφορίες και ελπίζω πως κάποιος που έχει κάποια πραγματική εκπαίδευση μπορεί να ρίξει μερικές ιατρικές γνώσεις στα σχόλια παρακάτω.

Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε μια κατάσταση όπως αυτή, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια ή αιματολογικές εξετάσεις θα πρέπει να διαγνώσουν τα συμπτώματα. Όταν έχεις ασθένειες με συμπτώματα που σε καταβάλουν πρέπει να κάνεις την καλύτερή σου μανταψιά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι μολυσμένοι πεθαίνουν με αιμορραγία από τα μάτια, το στόμα και τη μύτη, υποφέρουν από βήχα, ναυτία και άλλα συμπτώματα γρίπης, υπήρχε ένα γουρούνι που πέθανε από τη μόλυνση, και υπάρχει τουλάχιστον ένας walker που φαίνεται να έχει πεθάνει από κάτι παρόμοιο έξω από τη φυλακή.

Έτσι, δεδομένων των συμπτωμάτων, ο νέος Δρ. Caleb λέει ότι η ασθένεια θα μπορούσε να είναι πνευμονιοκοκκικής λοίμωξης (βακτηριακή) ή μια επιθετική γρίπη (ιογενής). Μια βακτηριακή λοίμωξη θα μπορούσε να καταπολεμηθεί με αντιβιοτικά, ενώ ένας ιός συνήθως καταπολεμείτε με προληπτικά μέτρα, όπως ένα εμβόλιο, και μετά τη μόλυνση με ένα αντιγριπικό (προϊόν του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα). Όπου με τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εφοδιασμένη η φυλακή.

Άρα, είναι ρεαλιστικό κάποιος να πεθάνει είτε από μια βακτηριακή είτε από μία ιογενής λοίμωξη; Λοιπόν, στην πραγματική ζωή, όχι ιδιαίτερα. Ο Patrick πήγε από καλά σε νεκρός μέσα σε περίπου μια μέρα (με την προϋπόθεση ότι δεν άνοιξε το κεφάλι του όταν έπεσε κάτω), το οποίο είναι πάρα πολύ γρήγορο είτε για μια πνευμονιοκοκκικής λοίμωξη είτε για γρίπη. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πραγματική ζωή. Αυτή είναι μια αποκάλυψη των ζόμπι και οι επιζώντες μας έχουν προσβληθεί από μία ασθένεια που τους αναγκάζει να ζωντανεύουν ακόμα κι όταν είναι νεκροί και επίσης φαίνεται να προκαλείτε γρήγορος θάνατος από το δάγκωμα ενός walker. Και η πνευμονιοκοκκικής λοίμωξης και η ιογενής γρίπη επιταχύνονται από την αδυναμία ή από υπανάπτυκτο ανοσοποιητικό σύστημα, έτσι είναι απολύτως λογικό μια επιδημία να σαρώνει μια βρώμικη φυλακή γεμάτη από ανθρώπους με κάποιο είδος ζομπο-μόλυνσης.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα, τότε; Λοιπόν, η ομάδα θα πρέπει είτε να αναζητήσει φάρμακά από τοπικά νοσοκομεία, κλινικές, ή φαρμακεία, ή να φτιάξει (και δεν είναι ακριβώς εύκολο και γρήγορο το να φτιάξεις πενικιλίνη, σε περίπτωση που είναι δυνατόν). Αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από την έλλειψη μιας σαφούς διάγνωσης, ενώ μια ιογενής λοίμωξη και βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να έχει παρόμοια συμπτώματα, καθώς οι θεραπείες τους είναι εντελώς διαφορετικές. Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται να είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουν αυτό και πόσο άσχημα θα γίνουν τα πράγματα. Γνωρίζοντας τον Robert Kirkman και το The Walking Dead τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ, πολύ άσχημα.

Είσαι γιατρός ή έχεις υποδυθεί τον γιατρό σε σειρά; Έχεις δει πολύ House M.D.; Αν ναι βοήθησε μας με τις γνώσεις σου.


Πηγή: The Walking Dead


Κάπου εδώ να προσθέσουμε πως o Robert Kirkman δήλωσε στο Vulture πως το έχουν στο μυαλό τους σαν κάποιου είδους ισπανικής γρίπης.
Να πούμε πως υπάρχουν αναφορές για την ισπανική γρίπη όπου στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν περιπτώσεις αρρώστων που πέθαιναν ακόμα και μέσα σε ένα 24ωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου